SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34

Skellefteå Simsällskap

Kärt barn har många namn

Den 21/2 1935 beslöt man att bilda Simklubben 1934 och i maj 1935 inträdde man i Riksidrottsförbundet med namnet Skellefteå Simklubb. 1961 gjordes en ny namnändring till Skellefteå Rönnskärs Simklubb för att 1989 igen byta till Skellefteå simklubb.  Slutligen 7/7 1995 antog  man det nuvarande namnet Skellefteå Simsällskap. Trots detta är det namn vi oftast använder till vardags Skelleftesim S.34.

 

Verksamheten

Vi vill ge förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas så lång som möjligt både socialt och inom simidrotten. Vi vill inspirera till rörelse och vattenglädje genom hela livet. Vi lär ut simning i en trygg miljö med utbildade ledare.

 

Simskolan

Skellefteå Simsällskap bedriver simskola för barn från 4 års ålder. Vi arbetar med Svenska Simförbundets utbildningsstege som utgångspunkt, med grupper från Baddaren till Hajen i simskolan.  Vi tror att barn som lär sig slappna av och är trygga i vattnet lär sig simma fortare. De första simsätten vi lär ut är ryggsim och crawl.

 

Träningsverksamheten

När man är simkunnig kan man fortsätta att utveckla sin simning genom vår träningsverksamhet oavsett om man riktar in sig på elitidrott eller motion och hälsa. Genom träningsverksamheten ges möjlighet att tävla både på distrikt men även nationell nivå, men vi har även många simmare som ger tillbaka till simidrotten som ledare och goda förebilder i vår gemenskap. Träningsgrupperna delas in i olika nivåer från vit till svart grupp. 

 

Vuxenverksamheten

Även för vuxna som inte kan simma erbjuder vi nybörjarkurser. 

Man kan även välja att fortsätta utveckla sin simning genom våra crawlkurser eller mastersimmare ingå i vår äldsta träningsgrupp. 

Nytt nummer till kansliet Skelleftesim
2023-09-21 15:00

Vårt fasta nummer har varit ur bruk utan vår vetskap. Vi ber om ursäkt ifall ni försökt få tag på oss utan resultat. Nu har vi nytt nummer till kansliet.

 

070-6240211 Telefontider är tisdag och torsdag kl. 9-11. 

 

Det lättaste sättet att kontakta oss är fortfarande via mail skelleftesimS34@gmail.com. Om ni lämna telefonnummer där ringer vi upp. 

Skelleftesim välkomnar till Vågspelen 7-8/10
2023-09-05 10:31

Den 7-8/10 arrangerar Skelleftesim Vågspelen på Eddahallen. Vi välkomnar föreningar från hela Norrland att tävla hos oss.

 

Hela inbjudan och grenordning kan du läsa här

Höstens simskola fullbokad
2023-08-07 14:22

Hösten simskola är fullbokad.  Vi startar upp i september.

 

Nästa tillfälle att anmäla sig kommer att var till våren 2024. 

Vårsimiaden med solsken både ute och inne.
2023-05-08 04:13

Tack till alla simmare, deltagande föreningar, tränare och alla föräldrar som ställt upp!

Tillsammans skapade vi en härlig tävlingshelg!

 

Nu är kansliet obemannat fram till den  22/5.

Linda Nedergård utnämnd till årets ledare i Västerbotten
2023-05-02 09:06
Foto Johanna Salo, Norran

Linda Nedergård har fått den fina utmärkelsen, Årets ledare av RF- SISU Västerbotten med motiveringen: 

 

Årets ledare har anammat devisen Så många som möjligt – så länge som möjligt och lyckats sätta simmaren i centrum för sitt ledarskap. Glädjespridaren Linda skapar lockande förutsättningar för barn och unga liksom för flyktingar, men även för elit och tävling. Alltid med siktet inställt på utveckling och alltid med barn och ungdomars bästa i sinnet. Därtill har hon som utbildningsansvarig utvecklat material och metoder för distriktets föreningar. Hjärtat och hjärnan är alltid inställda på att ge barnen en stabil grund och därefter en möjlighet att fortsätta genom gymnasietiden, hela vägen till yttersta eliten eller till en bekväm motionsverksamhet.” 

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer