SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34

Skellefteå Simsällskap

Kärt barn har många namn

När varmbadhuset på Storgatan stod klart 1931, föddes iden att slå ihop simsektionerna i Skellefteå IF och Skellefteå AIK. Skellefteå Simklubb S34 första möte var november 1934. Trots att bassängen endast mätte 14 meter och bara rymde två banor placerade sig simklubbens talanger högt upp på Skolungdomens tävlingar.

 

Den 21/2 1935 ansökte man formellt man att bilda Simklubben 1934 och i maj 1935 inträdde man i Riksidrottsförbundet med namnet Skellefteå Simklubb. 1961 gjordes en ny namnändring till Skellefteå Rönnskärs Simklubb för att 1989 igen byta till Skellefteå simklubb.  Slutligen 7/7 1995 antog  man det nuvarande namnet Skellefteå Simsällskap. Trots detta är det namn vi oftast använder till vardags Skelleftesim S.34.

 

Verksamheten

Vi vill ge förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas så lång som möjligt både socialt och inom simidrotten. Vi vill inspirera till rörelse och vattenglädje genom hela livet. Vi lär ut simning i en trygg miljö med utbildade ledare.

 

Simskolan

Skellefteå Simsällskap bedriver simskola för barn från 4 års ålder. Vi arbetar med Svenska Simförbundets utbildningsstege som utgångspunkt, med grupper från Baddaren till Fisken i simskolan.  Vi tror att barn som lär sig slappna av och är trygga i vattnet lär sig simma fortare. De första simsätten vi lär ut är ryggsim och crawl.

 

Träningsverksamheten

När man är simkunnig kan man fortsätta att utveckla sin simning genom vår träningsverksamhet oavsett om man riktar in sig på elitidrott eller motion och hälsa. Genom träningsverksamheten ges möjlighet att tävla både på distrikt men även nationell nivå, men vi har även många simmare som ger tillbaka till simidrotten som ledare och goda förebilder i vår gemenskap. Träningsgrupperna delas in i olika nivåer från vit till svart grupp. 

 

Vuxenverksamheten

Även för vuxna som inte kan simma erbjuder vi nybörjarkurser. 

Man kan även välja att fortsätta utveckla sin simning genom våra crawlkurser eller mastersimmare ingå i vår äldsta träningsgrupp. 

Skelleftesim 90 år 2024. En stark och frisk 90-åring!
2024-06-04 11:05

Skelleftesim firar 90- års jubileum i år. Föreningen har tagit fram en jubileums-badhandduk i microfiber. Blå, snabbtorkande  och med ett praktiskt fodral. Perfekt både för träning, tävling eller badplatsen. Kan köpas via mailkontakt med kansliet för 300kr/ st. 

Boka sommarsimskola
2024-04-21 13:05

Från den 22 april kl. 07:00 kan barn som simmat med oss under våren boka plats på sommarsimskolan. Från den 1maj  kl. 07:00 kan nya medlemmar boka plats. 

 

Simskolan genomförs under två veckor med start tisdagen den 23/7. Simskoledagar är tisdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Vi kommer även att erbjuda nybörjarna plats i gruppen Sommmarbaddaren grön. Den kan man delta i från det att man fyllt 4 år.. Baddaren grön tränar bara 3 gånger i veckan, fredag. lördag, söndag.

 

Du kommer direkt till bokningssidan genom att klicka här

Vårsimiaden den 4-5/5
2024-04-02 12:57

Första helgen i maj arrangerar Skelleftesim Vårsimiaden på Eddahallen. En tävling för både våra små och stora simmare. Boka in helgen redan nu och hjälp till som funktionär eller var med som simmare. 

 

Hela inbjudan och grenordning kan ni läsa här. Anmälan tas upp av tränarna i mitten av april. 

 

Skelleftesims styrelse 2024
2024-03-22 09:58

Efter genomfört årsmöte kan Skelleftesim presentera årets styrelse bestående av:

 

Tobias Burlin Ordförande
Elin Larsson Vice ordförande/ kassör
Erik Spinnel Personalansvarig 
Albin Lindkvist Ledamot
Maria Elvhäger Ledamot
Christer Marklund Ledamot
Tomas Karlsson Ledamot
 
Årsmötet har även godkänt föreningens nya stadgar. 
 
Stort tack till Charlotta Hofverberg och Ida Eskilsdotter som under många år bidragit i styrelsen men nu lämnar över sina uppdrag till nya krafter. 
Våren simskola är fullbokad! Bokning till sommarsimskolan öppnar den 1 maj
2024-02-09 12:13

Vårens simskola och vuxenkurser är fullbokade. 

 

Nästa tillfälle att boka simskola är till sommaren. Ännu är det oklart vilka veckor som simskolan kommer att genomföras. 

 

Bokningen öppnar den 1 maj och sker här via vår hemsida. 

Grupper och tider kommer att vara synliga på bokningssidan.

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer