SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34
Baddaren

Baddaren grön och blå

Man är välkommen att delta i Skelleftesims simskola från 4 års ålder. Den första gruppen man anmäler till är Baddaren grön. Målen för gruppen är lätta men man lär sig så mycket mer. Vi lägger grunden för den fortsatta utvecklingen och skapar trygghet genom rutiner som går som en röd tråd genom hela simkolan. Lektionerna hålls i den varma multibassängen med reglerbar botten. 

 

Målen för Baddaren grön är:
- doppa hakan och ena örat under vattnet. 5 gånger på varje sida.
- Andas in hålla andan och andas ut med hakan i vattenytan 5 gånger 

 

Målen för Baddaren blå är: 
 Doppa huvudet under vattnet  5 gånger.
- Andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet.
- Glida i vattnet 5 sek med framsträckta armar och ansiktet under ytan. Handstöd får användas.  Upprepas 5 gånger. 

 

Sin plats på simskolan bokar man via hemsidan. Du kommer snabbt till bokningen genom ikonen Anmäl simskola. Bokningen öppnar för: 

Vårterminen 1 januari kl. 00

Höstterminen 1 augusti kl. 00

 

De barn som simmat med oss terminen innan har alltid förtur att boka från 15 december alternativt 15 juli. Vi har även sommarsimskola från nivå Baddaren Blå. Denna kan bokas från den 1 maj. 

 

Har man gått i en annan simskola alternativt eller är osäker på vilken grupp man ska anmäla till kan man via mail till kansliet SkelleftesimS34@gmail.com boka en uppsimning. 

Idag är första dagen av sommarsimskolan
2022-06-20 07:27

Nu är schemat för sommarsimskolan synligt i kalendern på hemsidan. 

 

Vi vet också att vi är hänvisade att byta om i A- hallens omklädningsrum. De ligger till höger inne i korridoren från entrén. 

 

 

Simskola denna helg och fikaförsäljning
2022-03-04 18:42

Påminner er alla om att det är simskola som vanligt denna helg. Däremot har vi uppehåll under vecka 10, dvs. datumen 9/3, 12/3 och 13/3.

 

Det kommer finnas möjlighet att köpa kaffe och kaka eller saft och kaka i samband med simskolan framöver. Det är upplagt som självservering och man swishar in betalningen på 1234597308. 

Kostnad 20kr för kaffe/saft och kaka. 

 

Det är våra ädsta simmare i svart grupp som står för fikat och på detta vis samlar in pengar till det läger i Calella de ska åka på i augusti. Alla förtjänst går alltså till deras lägerkassa. 

Denna vecka startar simskolan!
2022-01-31 12:57

Vi ser fram emot en ny termin av simskola. Alla som anmält sig till vårterminen har fått ett informationsmail inför starten. 

 

Om ni inte får information via mailen, logga in på hemsidan och uppdatera era kontaktuppgifter. Ibland kan vår mail hamna i er skräppost, kolla det.  När ni loggar in kommer ni även att ta del av terminens schema för ert barn. 

Ta med er ytterskorna in till skåpen
2021-10-20 12:46

Tänk på att plocka med er skorna in till skåpet under simträningen. Det är lätt att man annars får med sig fel skor hem eller inte hittar sina skor i röran utanför omklädningsrummen. 

Välkommen till höstens simskola på Skelleftesim
2021-09-04 10:42

Nästa vecka, 36, kan vi äntligen starta upp simskolan. Denna termin kan deltagarna nyttja omklädningsrummen för ombyte men vi uppmanar er att också fortsättningsvis duscha hemma. På detta sätt kan vi undvika trängsel och minska risken för smittspridning. Vid förkylningssymptom stannar man hemma från simskolan.

En förälder får följa och hjälpa sitt barn i omklädningsrummet. Om barnen klarar av ombytet själv undvik att följa med.  Föräldrar får inte annat än vid speciella undantag, förankrade hos simskoleledarna, följa med barnen ut i simhallen. 

Så här går det till när ni kommer till Edda: 

 • Föräldern följer med barnet in i omklädningsrummet. 
 • Man väljer skåp med hänsyn till andra och efter markering. Försök att sprida ut er så mycket som möjligt. 
 • Efter ombyte sätter man sig vid sitt skåp och väntar på ledaren. 
 • Ledaren kommer in i omklädningsrummen och hämtar upp barnen. 
 • Barnen följer sin ledare ut i multibassängen för lektion. 
 • När lektionen är avslutad kommer ledarna att följa barnen tillbaka till omklädningsrummen där de snabbt byter om och sedan går vidare till foajén. I foajén väntar ni föräldrar på ert barn. Om ert barn behöver hjälp vid påklädningen kan ni möta upp i omklädningsrummet, men försök att låta dem klara det själva.

Lektionerna är i grova drag uppbyggda på följande sätt:

 • Upprop
 • Uppvärmning på kanten, t.ex. en sång med rörelse
 • Hopp ner i bassängen en i taget
 • Dopparramsan
 • Lek, Kom över till andra sidan
 • Teknikträning beroende av nivå: flyta, glida, doppa, hoppa, frisim och ryggsim.
 • Lek t.ex. skattjakt, stormen, fruktsallad
 • Ballongen som avslut

Början och slut är alltid de samma medan innehållet i lektionen och upplägget där varierar.

Det är bra om barn med långt hår har med sig hårband. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer