SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34
Pingvinen

Silverpingvinen och guldpingvinen

Har man klarat målen för Baddaren blå är man välkommen att simma i Silverpingvinen. Lektionerna hålls i den varma multibassängen. Från denna nivå fortsätter man sedan i Gudpingvinen vars lektioner är i den stora bassängen. 

 

Målen för Silverpingvinen
- Simma 10 m valfritt simsätt med godkänt armtag, bentag och andning.
- hoppa från kanten
- Hämta föremål från botten med båda händerna
- flyta i 10 sekunder 

 

Målen för Guldpingvinen: 
- Simma 10 m valfritt sammansatt simsätt på mage och rygg.
- Hoppa från kanten på djupt vatten.
- Flyta 10 sekunder på djupt vatten.

 

Sin plats på simskolan bokar man via hemsidan. Du kommer snabbt till bokningen genom ikonen Anmäl simskola. Bokningen öppnar för: 

Vårterminen med förtur 15 december, för alla den 1 januari kl. 00

Höstterminen med förtur från den 15 juli, för alla den 1 augusti kl. 00

 

De barn som simmat med oss terminen innan har alltid förtur 15 dagar innan nyanmälda.  Vi har även sommarsimskola. Denna kan bokas från den 1 maj. 

 

Har man gått i en annan simskola alternativt är osäker på vilken grupp man ska anmäla till kan man via mail till kansliet SkelleftesimS34@gmail.com boka en uppsimning. 

Välkomna till första dagen på sommarsimskolan
2022-06-20 07:30

Nu är schemat för sommarsimskolan synligt i kalendern på hemsidan. 

 

Vi vet också att vi är hänvisade att byta om i A- hallens omklädningsrum. De ligger till höger inne i korridoren från entrén. 

 

Simskola denna helg och fikaförsäljning
2022-03-04 18:50

Påminner er alla om att det är simskola som vanligt denna helg. Däremot har vi uppehåll under vecka 10, dvs. datumen 9/3, 12/3 och 13/3.

 

Det kommer finnas möjlighet att köpa kaffe och kaka eller saft och kaka i samband med simskolan framöver. Det är upplagt som självservering och man swishar in betalningen på 1234597308. 

Kostnad 20kr för kaffe/saft och kaka. 

 

Det är våra ädsta simmare i svart grupp som står för fikat och på detta vis samlar in pengar till det läger i Calella de ska åka på i augusti. Alla förtjänst går alltså till deras lägerkassa. 

Denna vecka startar simskolan!
2022-01-31 13:04

Vi ser fram emot en ny termin av simskola. Alla som anmält sig till vårterminen har fått ett informationsmail inför starten. 

 

Om ni inte får information via mailen, logga in på hemsidan och uppdatera era kontaktuppgifter. Ibland kan vår mail hamna i er skräppost, kolla det.  När ni loggar in kommer ni även att ta del av terminens schema för ert barn. 

 
Ta med er ytterskorna in till skåpen
2021-10-20 12:48

Tänk på att plocka med er skorna in till skåpet under simträningen. Det är lätt att man annars får med sig fel skor hem eller inte hittar sina skor i röran utanför omklädningsrummen. 

Välkommen till höstens simskola på Skelleftesim
2021-09-04 10:44

Under nästa vecka, vecka 36, kan vi äntligen starta upp simskolan. Denna termin kan deltagarna nyttja omklädningsrummen för ombyte men vi uppmanar er att också fortsättningsvis duscha hemma. På detta sätt kan vi undvika trängsel och minska risken för smittspridning. Vid förkylningssymptom stannar man hemma från simskolan.

En förälder får följa och hjälpa sitt barn i omklädningsrummet. Om barnen klarar av ombytet själv undvik att följa med.  Föräldrar får inte annat än vid speciella undantag, förankrade hos simskoleledarna, följa med barnen ut i simhallen. 

Så här går det till när ni kommer till Edda: 

 • Föräldern följer med barnet in i omklädningsrummet. 
 • Man väljer skåp med hänsyn till andra. Försök att sprida ut er så mycket som möjligt. 
 • Efter ombyte sätter man sig vid sitt skåp och väntar på ledaren. 
 • Ledaren kommer in i omklädningsrummen och hämtar upp barnen. 
 • Barnen följer sin ledare ut i multibassängen för lektion. 
 • När lektionen är avslutad kommer ledarna att följa barnen tillbaka till omklädningsrummen där de snabbt byter om och sedan går vidare till foajén. I foajén väntar ni föräldrar på ert barn. Om ert barn behöver hjälp vid påklädningen kan ni möta upp i omklädningsrummet, men försök att låta dem klara det själva.

Lektionerna är i grova drag uppbyggda på följande sätt:

 • Upprop
 • Uppvärmning på kanten, t.ex. en sång med rörelse
 • Hopp ner i bassängen en i taget
 • Dopparramsan
 • Lek, Kom över till andra sidan
 • Teknikträning beroende av nivå: flyta, glida, doppa, hoppa, frisim och ryggsim.
 • Lek t.ex. skattjakt, stormen, fruktsallad
 • Ballongen som avslut

Början och slut är alltid de samma medan innehållet i lektionen och upplägget där varierar.

Det är bra om barn med långt hår har med sig hårband. Det är också ok att använda simglasögon i silverpingvinen och guldpingvinen.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer