SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34

Att kunna simma kan rädda liv!

Vår målsättning är att göra barnen trygga med och i vattnet, vi lär ut simning i en trygg miljö med utbildade ledare. Barn som lär sig slappna av i vattnet lär sig simma fortare.

 

Vi arbetar med ryggsim och crawl som första simsätt. Ryggsim är det lättaste simsättet för barn att lära sig. Det är både motoriskt och koordinationsmässigt de lättaste simsättet då rörelserna efterliknar många av det rörelser barnen redan kan göra på land. De fria luftvägarna gör det blir ännu lättare för barnen att slappna av och kunna fokusera på att lära sig simma. Därefter introduceras crawl med andning till sidan och sedan bröstsim.

Boka plats på Skelleftesims simskola

Skelleftesim erbjuder simskola för barn från 4 års ålder. Simskolan arrangeras vår och hösttermin vid 10 tillfällen samt en intensivsimskola under sommaren. 

 

Bokningar

Plats på simskolan bokar man via hemsidan. Du kommer snabbt till bokningen genom ikonen Anmäl simskola. Bokningen öppnar för: 

Vårterminen 1 januari kl. 00

Höstterminen 1 augusti kl. 00

Sommaren 1 maj kl. 00

 

De barn som simmat med oss terminen innan har alltid förtur att boka från 15 december alternativt 15 juli. Även utan inloggning går det att se alla våra grupper som finns öppna för anmälan och också hur många platser som finns lediga och det går att ställa sig på kö till fullbokade grupper.

Betalning sker direkt vid bokningstillfället. Det finns möjlighet att dela upp betalningen för den som vill.

 

Har man gått i en annan simskola alternativt eller är osäker på vilken grupp man ska anmäla till kan man via mail till kansliet SkelleftesimS34@gmail.com boka en uppsimning. 

 

Ångerrätt

Ångerrätten kan utnyttjas med full återbetalning inom 14 dagar från bokningstillfället. Ångerrätten gäller dock inte om bokningen sker mindre än 7 dagar innan kursstart. Om ditt barn blir sjukt/skadat under terminen, så att flera simlektioner kommer att missas eller att ni måste avboka ska detta skriftligen meddelas till SkelleftesimS34@gmail.com tillsammans med ett läkarintyg. Vid sjukdom/skada kan delar av eller hela träningsavgiften komma att bli återbetalningsbar, minus avdraget för den administrativa avgiften på 25% av träningsavgiften. Medlemsavgiften återbetalas ej. 

 

Återbetalning

Om du önskar en återbetalning, skicka följande information till info@sundsvalls-ss.se:

  • Barnets personnummer 

  • Anledning till återbetalning

Kallelse

En kallelse med uppstartsinformation skickas ut cirka 7 dagar innan kursstart.

 

Missat träningstillfälle

Som föräldrar eller ansvarig behöver du inte meddela frånvaro till oss. Vi kan tyvärr inte erbjuda ett ”nytt” tillfälle för att kompensera för det missade tillfället.

Vi återbetalar inte missade tillfällen.

 

 

 
Simskolans nivåer

Vi följer Svenska Simidrottsförbundets simlinje från simskolan och igenom hela vår verksamhet. Undervisningen bygger på ett roligt lärande med utmaningar utifrån varje barns/grupps färdigheter. I simskolan har vi sex olika nivåer – Baddaren grön, Baddaren blå, Silverpingvinen, Guldpingvinen, och Fisken . Mer om målen i de olika nivåerna kan ni läsa under respektive flik under simskola.

 

Hoppa inte över nivåer i simskolan för att du tror ditt barn ska lära sig simma snabbare. Effekten kan vara den motsatta när övningarna känns för svåra och man känner sig obekväm i gruppen. 

 

När man nått målen för guldfisken kan man fortsätta träna med oss i gruppen Tekniksim. Man fortsätter att förbättra sin teknik och lära sig alla fyra simsätten. En annan av målsättningarna att nå definitionen av simkunnighet.

 

“Simkunnig är den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och
efter att ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt
vatten varav 50 meter på rygg.

Våra ledare

Alla våra ledare är utbildade i hjärt- och lungräddning (HLR), en utbildning som vi upprepar varje år.  De har också gått de svenska Simlinjeutbilningarna och grundtränarutbildning via SISU. Vi gör allt vi kan för att erbjuda en trygg miljö för barnen i våra simskolegrupper.

Samtliga ledare lämnar också in ett utdrag från belastningsregistret 1 gång/år.

Sportadmin Medlemsappen

Genom medlemsappen ser ni vilka veckor vi har simskola och även vilka mål era barn når under terminen. Så ta er tid att ladda ner och logga in!

Så här gör ni:

  1. Ladda ner appen i mobilen. Sportadmin Medlemsapp heter den.
  2. Logga in med er registrerade mailadress och den engångskod ni får via mailen
  3. Ni har tillgång till era barns schema.

Det är INTE nödvändigt att anmäla frånvaro från simskolan men OM vill ni göra detta använd er av Sportadmin Medlemsappen.  Genom att gå in på aktuell träning och klicka i " ej tillgänglig" har ni anmält frånvaro. 

 

Under fliken utmärkelser kan ni se vilka mål era barn har nått under terminen. 

 
Sponsorer