SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34

Verksamhetsfilosofi

Skelleftesim erbjuder träning för barn/ungdomar och vuxna där alla ska känna sig välkomna.  

De individuella målsättningarna hos våra simmare sträcker sig från att lära sig ett nytt simsätt, hålla igång fysiskt och träffa nya vänner till att prestera bättre på tävlingar. Genom att utbilda våra ledare håller vi hög kvalitét och kan anpassa träningarna. 

 

Målet är att skapa en glädje och vilja för rörelse och idrottande genom hela livet. 

 

 

Våra träningsnivåer

Vi har 6 olika nivåer på våra träning/tävlingsgrupper, Tekniksim, Utmanarna, Simiaden, Sumsimgruppen, A- gruppen och Mästerskapsgruppen. Vilken grupp man simmar i  beror av färdighet, teoretiska kunskaper och engagemang. Med engagemang menas inte bara att tävla utan även att träna. Vi tar även hänsyn till de vänskapsband som bildas mellan simmarna när de tränat tillsammans under flera år.

Anmälan till träningsgrupp

Vill man börja simträna med oss mailar man kansliet för att boka en tid för uppsimning med en av våra tränare. Maila till SkelleftesimS34@gmail.com 

Sportadmin Medlemsapp

Genom medlemsappen ser ni vilka veckor och dagar era barn tränar under terminen. Så ta er tid att ladda ner och logga in!

Så här gör ni:

  1. Ladda ner appen i mobilen. Sportadmin Medlemsapp heter den.
  2. Logga in med er registrerade mailadress och den engångskod ni får via mailen
  3. Ni har tillgång till era barns schema.

Det är bra om ni anmäler frånvaro genom appen. Genom att gå in på aktuell träning och klicka i " ej tillgänglig" har ni anmält frånvaro. 

 

 

Våra tränare

Merparten av våra ledare är utbildade genom SSF:s och RF:s Simlinjeutbildningar och Grundtränarutbildningar.  Alla ledare är utbildade i  hjärt- och lungräddning (HLR). Vi gör allt vi kan för att erbjuda en trygg miljö för barn i vår verksamhet. Samtliga ledare lämnar in ett utdrag från belastningsregistret 1 gång/år.

 
Ideellt arbete som förälder

Skelleftesim är en ideell föreningen och likt andra ideella föreningar skulle vi inte kunna bedriva vår verksamhet utan engagemang från våra medlemmar och framförallt från föräldrarna/vårdnadshavarna till våra idrottande barn och ungdomar.

Föreningen vill att minst en representant , förälder, syskon, mor- eller farförälder, från varje familj som är aktiv i föreningen ställer upp på något sätt.

 

Olika sätt att engagera sig

Det finns flera olika sätt att engagera sig i vår föreningen och som förälder.

  • Tävlingsfunktionär
  • Styrelsen
  • Sponsring
  • Försäljning/SARA kulturhus-uppdrag

Tävlingsverksamhet

En viktig del i vår verksamhet är möjligheten att kunna arrangera tävlingar på hemmaplan 4 gånger per år. Det är en chans för våra egna simmare att tävla och möta andra simmare från vårt distrikt. Rätt utförda kan tävlingar också ge ett behövligt tillskott i kassan för klubben.

 

För att genomföra tävlingar behövs utbildade funktionärer, många funktionärer. Som förälder till simmare i klubben är detta ett av de bästa sätten du kan bidra med som föräldraengagemang. Det handlar om att ställa upp tre-fyra helger per år och datumen för tävlingarna sätts långt i förväg så att alla kan planera in det i god tid.

 

Alla föräldrar kan utbilda sig till funktionärer, du behöver inte ha bakgrund som simmare. Föreningen bekostar utbildningen som idag erbjuds både digitalt och genom fysiska träffar. Efter utbildningen gör man två praktikpass på en tävling, sedan är man licensierad tävlingsfunktionär. Utbildningen är dessutom ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om simning, vilket i sin tur kommer att ge större behållning och ökad förståelse när ni ser era och andras barn simtävla.

 
Sponsorer