SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skelleftesim S.34

Skellefteå Simsällskap

Kärt barn har många namn

Den 21/2 1935 beslöt man att bilda Simklubben 1934 och i maj 1935 inträdde man i Riksidrottsförbundet med namnet Skellefteå Simklubb. 1961 gjordes en ny namnändring till Skellefteå Rönnskärs Simklubb för att 1989 igen byta till Skellefteå simklubb.  Slutligen 7/7 1995 antog  man det nuvarande namnet Skellefteå Simsällskap. Trots detta är det namn vi oftast använder till vardags Skelleftesim S.34.

 

Verksamheten

Vi vill ge förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas så lång som möjligt både socialt och inom simidrotten. Vi vill inspirera till rörelse och vattenglädje genom hela livet. Vi lär ut simning i en trygg miljö med utbildade ledare.

 

Simskolan

Skellefteå Simsällskap bedriver simskola för barn från 4 års ålder. Vi arbetar med Svenska Simförbundets utbildningsstege som utgångspunkt, med grupper från Baddaren till Fisken i simskolan.  Vi tror att barn som lär sig slappna av och är trygga i vattnet lär sig simma fortare. De första simsätten vi lär ut är ryggsim och crawl.

 

Träningsverksamheten

När man är simkunnig kan man fortsätta att utveckla sin simning genom vår träningsverksamhet oavsett om man riktar in sig på elitidrott eller motion och hälsa. Genom träningsverksamheten ges möjlighet att tävla både på distrikt men även nationell nivå, men vi har även många simmare som ger tillbaka till simidrotten som ledare och goda förebilder i vår gemenskap. Träningsgrupperna delas in i olika nivåer från vit till svart grupp. 

 

Vuxenverksamheten

Även för vuxna som inte kan simma erbjuder vi nybörjarkurser. 

Man kan även välja att fortsätta utveckla sin simning genom våra crawlkurser eller mastersimmare ingå i vår äldsta träningsgrupp. 

Våren simskola är fullbokad! Bokning till sommarsimskolan öppnar den 1 maj
2024-02-09 12:13

Vårens simskola och vuxenkurser är fullbokade. 

 

Nästa tillfälle att boka simskola är till sommaren. Ännu är det oklart vilka veckor som simskolan kommer att genomföras. 

 

Bokningen öppnar den 1 maj och sker här via vår hemsida. 

Grupper och tider kommer att vara synliga på bokningssidan.

Kallelse till Skelleftesims årsmöte 21/3 2024
2024-01-30 09:58

Alla föreningens medlemmar är varmt välkomna till Skelleftesims årsmöte. 

Tid:  Torsdagen 21/3 kl. 18.30

Plats: Konferensen Eddahallen

 

Eventuella motioner ska lämnas in till förening 4 veckor innan årsmötet. 


Förslag på föredragningslista, verksamhets- och förvaltningsberättelser, revisorernas berättelse, verksamhetsplan med budget och eventuellt inkomna motioner med styrelsens yttrande finns tillgängliga för medlemmarna på Skelleftesims kansli en vecka innan årsmötet. 

 

För föreningen reviderade stadgar kommer att röstas om vid årsmötet. Stadgarna finns tillgängliga att läsa här

Tack alla simmare, ledare och funktionärer!
2024-01-30 09:49

Tack alla simmare, ledare och funktionärer som bidrog till helgens lyckade tävling. 

Arena Open 27-28/1
2024-01-10 08:17

Välkomna att tävla på Arena Open 27-28/1. 

 

Hela inbjudan och grenordning kan du läsa här.

Årets mästerförsäljare av Bingolotter
2023-12-28 10:45

Systrarna Ewy och Anja Öström var överlägsna när det gällde försäljning av Bingolotter detta år. Hela 67 lotter lyckades de sälja, kanske med lite hjälp av föräldrarna! Vi gratulerar dem med massor av godsaker inför nyårshelgen. 

 

Vi önskar också alla andra medlemmar ett Gott nytt år!

 

Måndagen den 8/1 startar alla träningsgrupper upp igen och vi välkomnar er tillbaka till bassängen.

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer